658 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Po vychladnutí cukroví potřeme citronovou polevou, ale pak je jedním z nejchutnějších druhů vánočního cukroví
Po vychladnutí můžeme cukroví potřít citronovou polevou Cukroví se musí alespoň 14 dní uležet.
Utřeme si cukr se žloutky, přidáme vanilkové cukry a necháme odpočinout asi 3 hodiny. Poté ještě 15 minut
Cukry smícháme s kakaem, škrobem a důkladně rozmícháme s mléce. Za stálého mícháme vaříme na vodní lázni
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout. Těsto
Umleté rozinky smícháme s moukou, cukrem, žloutky a máslem. Vzniklé těsto necháme odležet do druhého
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku
Mouku, moučkový cukr, máslo a žloutek zapracujeme na těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, lžičku mouky z odváženého množství, rozdrobíme do něj kvasnice a
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, mírně podlijeme, osolíme a pod pokličkou dusíme. Když je mrkev téměř
Bílek pevně ušleháme, zašleháme cukr, žloutky, mouku a pak přikapeme rozpuštěné máslo. Nakonec lehce