66 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Po vychladnutí cukroví potřeme citronovou polevou, ale pak je jedním z nejchutnějších druhů vánočního cukroví
Po vychladnutí můžeme cukroví potřít citronovou polevou Cukroví se musí alespoň 14 dní uležet.
Utřeme si cukr se žloutky, přidáme vanilkové cukry a necháme odpočinout asi 3 hodiny. Poté ještě 15 minut
Cukry smícháme s kakaem, škrobem a důkladně rozmícháme s mléce. Za stálého mícháme vaříme na vodní lázni
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
Umleté rozinky smícháme s moukou, cukrem, žloutky a máslem. Vzniklé těsto necháme odležet do druhého
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku
Sypké suroviny nasypeme na vál, přidáme heru a rum. Vypracujeme těsto. Rozdělíme je na poloviny a vyválíme
Z droždí, 1/3 cukru a 1/3 mléka uděláme kvásek. Mouku, vejce, cukr, mléko propracujeme s kváskem. Osolíme
Mouku, moučkový cukr, máslo a žloutek zapracujeme na těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, mírně podlijeme, osolíme a pod pokličkou dusíme. Když je mrkev téměř
Bílek pevně ušleháme, zašleháme cukr, žloutky, mouku a pak přikapeme rozpuštěné máslo. Nakonec lehce