Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Z cukru, skořice, kakaa a bílku vypracujeme tuhé těsto. Vál pocukrujeme, těsto na něm rozválíme asi na
Marcipán poté využíváme na ozdobení dortů. Marcipán můžeme ještě různě dobarvit cukrářským barvivem
Poté je obalte ve skořicovém cukru.
Někdo má marcipán raději méně sladký, dává tedy více Marcipán je v takovém případě kvalitnější, má výraznější
Marcipán zpracujeme společně s bílkem a likérem, pak Marcipán lehce potřeme vodou a obalíme ho těstem.
několikrát propíchneme vidličkou a posypeme nastrouhaným marcipánem
slepené oválků je potřeme čokoládovou polevou a zdobíme marcipánem