Prémiový obsah
★★★
2.4K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Lisotvé těsto potřeme směsí cukru a skočice. Přiklopíme druhou částí a nakrájíme na tyčinky. Poté stočíme
Smetanu rozmícháme s vejci, máslem a špetkou soli. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Na vále těsto rozválíme
Ze všech surovin mimo skořicového cukru uhněteme těsto Rukama vytvarujeme kuličky a obalíme je ve skořicovém
Smícháme ingredience na těsto a vypracujeme. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme náplní. Poté srolujeme
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Čaj dochutíme citronovou šťávou, cukrem, skořicí a medem. Nakonec do něj nalijeme punč a zamícháme. Porce
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, pečeme dorůžova
Příprava korpusu: V míse smícháme vejce s cukrem, mlékem, moukou prosetou s práškem do pečiva a máslem
Máslo pokojové teploty dáme do misky a přidáme cukr a mouku. Poté přidáme špetku skořice a rukou žmouláme
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, skořici, vejce a rychle vypracujeme těsto. Vyválíme plát na sílu