Smotané skořicové bochánky Uvařeno 1 292x


Recept

  1. Mouku smícháme se sušeným droždím, cukrem, škrobem a kardamomem. Přidáme mléko, vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
  2. Necháme vykynout, poté vypracujeme a asi 30 minut necháme ještě kynout.
  3. Mezitím si vytvoříme náplň tak, že smícháme máslo s cukrem mletou skořicí, mletým kardamomem a škrobem.
  4. Nakynuté těsto rozválíme na obdélník 35x60 cm. Potřeme ho náplní nakrájíme na proužky a smotáme ve šneky.
  5. Jednotlivé šneky dáme na plech vyložený pečícím papírem necháme ještě chvíli kynout, poté potřeme vejcem, posypeme skořicovým cukrem a upečeme dozlatova.
  6. Pečeme asi 25 minut při 170°C.

Další recepty na Smotané skořicové bochánky

TIP

Množství asi na 10 kousků.

Vyzkoušejte další podobné recepty na Smotané skořicové bochánky
Ingredience

Na těsto

  • 550 g mouka (hladká)
  • 7 g droždí (sušené)
  • 50 g cukr (krupice)
  • 40 g škrob (kukuřičný)
  • 1/2 lžička kardamom (mletý)
  • 250 ml mléko
  • vejce
  • vejce (na potření)
  • 80 g máslo (rozpuštěné)
  • cukr (skořicový)

Na náplň

  • 60 g cukr (hnědý)
  • 3 lžičky skořice
  • 1/2 lžička kardamom (mletý)
  • lžička škrob (kukuřičný)
Čas přípravy
1 hodina

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty

Podobné recepty