Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Bílky šleháme tak dlouho, dokud není sníh úplně tuhý (cca 5 minut na nejvyšší otáčky). Poté přisypeme
Do mísy prosejte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vsypte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, přilijte
Oplatky rozdrtíme a navlhčíme smetanou, přidáme cukr a promícháme. Rozinky opláchneme, vlašské ořechy
Dýňová semínka nebo ořechy opečeme nasucho v pánvi a poté je nasekáme nadrobno. V míse vyšleháme do
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, promícháme zvolna se 120 g cukru a trochou vanilky. Pak lžičkou klademe
Příprava sněhové hmoty: Z bílků ušleháme sníh, přidáme Sněhovou hmotu dáváme na dort ihned.
Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům nasypeme 3 lžíce cukru, trochu skořice a metličkou vyšleháme. Přilijeme
Na 1 bílek (dle velikosti vajec) použijeme 50 – 70 g krupicového cukru. Bílky šleháme v robotu tak dlouho
Bílky s cukrem necháme při míchání metličkou rozpustit ve vodní lázni, aby bílky byly hladké bez krystalků