Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Do mísy prosejte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vsypte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, přilijte
Bílky šleháme tak dlouho, dokud není sníh úplně tuhý (cca 5 minut na nejvyšší otáčky). Poté přisypeme
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
Oplatky rozdrtíme a navlhčíme smetanou, přidáme cukr a promícháme. Rozinky opláchneme, vlašské ořechy
Dýňová semínka nebo ořechy opečeme nasucho v pánvi a poté je nasekáme nadrobno. V míse vyšleháme do
Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, promícháme zvolna se 120 g cukru a trochou vanilky. Pak lžičkou klademe
Na 1 bílek (dle velikosti vajec) použijeme 50 – 70 g krupicového cukru. Bílky šleháme v robotu tak dlouho
Bílky s cukrem necháme při míchání metličkou rozpustit ve vodní lázni, aby bílky byly hladké bez krystalků
Příprava sněhové hmoty: Z bílků ušleháme sníh, přidáme Sněhovou hmotu dáváme na dort ihned.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a do něj postupně přimícháme cukr, dřeň z vanilky a škrob. Směs nalijeme