Staročeské zázvorky Uvařeno 703x
Recept
- Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku.
- Vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet a poté vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary.
- Nakonec upečeme v troubě dozlatova.
- Hotové obalíme nebo posypeme cukrem.
Další recepty na Staročeské zázvorky
Vyzkoušejte další podobné recepty na Staročeské zázvorky

Těsto
- 2 ks vejce
- 2 ks žloutek
- 300 g cukr (moučka)
- lžíce zázvor (mletý)
- lžička citronová kůra
- 350 g mouka (polohrubá)
Na ozdobení
- cukr (moučka)
Čas přípravy
1 hodina
Brambory vařené se zelím nezměknou
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.