Ve vodní lázni vyšleháme bílky na tuhý sníh do kterého postupně zašleháme cukr spolu s tekutým medem.
na vál prosejme mouku, přidáme mleté mandle, cukr, nastrouhanou čokoládu, skořici, rozdrcené hřebíčky
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme vychladit v lednici. Těsto protlačíme strojkem na cukroví
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu
Mouku si dáme na vál, přidáme 180 g cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky, pomerančovou kůru a
Mouku prosejeme, přidáme máslo, cukr a nastrouhané uvařené žloutky. vypracujeme těsto, které vyválíme
Zpracujeme těsto, vykrájíme si kolečka a upečeme dozlatova. Hotové spojíme libovolným krémem a potřeme
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto, které vylijeme na vymazaný plech a upečeme. Upečené krájíme
Smícháme si cukr s vejcem, přidáme ořechy a důkladně promícháme, poté plníme do cukrem vysypaných formiček
Piškoty umleleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Kousky
V míse smícháme cukr s moukou a ořechy. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do surovin. Vypracujeme hladké
V míse smícháme máslo s cukrem prosetým s moukou a práškem do pečiva. Poté přidáme dle chuti rum, a vejce
Z másla, cukru, žloutků, hrozinek, kakaa, ořechů a mouky vypracujeme těsto, které necháme odpočinout
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Sezamová semínka si necháme stranou a zbytek ingrediencí dáme do robotu a rozmixujeme. Přidáme semínka
Vypracujeme těsto a pečeme v vymazaných rohlíčkových formičkách na 190°C asi 15 minut. Slepit je můžeme
Lupínky si opražíme na suché pánvi, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Čokoládu spolu se smetanou
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké těsto a dáme odležet na 2 hodiny do lednice. Poté z těsta vyválíme
Z bílků, citronové šťávy a cukru ušleháme velice tuhý sníh, do něhož nakonec rychle zahrneme mandle.
Dva plechy vyložíme pečícím papírem. V hrnci smícháme máslo, mléko, cukr a kakao a za stálého míchání
Příprava pantoflíčků: Základ je z linecké těsta, vypracujeme všechny suroviny a necháme přes noc v lednici
Z másla a mouky vypracujeme těsto a vyválíme ho na plát. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary, které pečeme
Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevné pěny a poté do ni vmícháme cukr. Směs vložíme do horké vodní
Ze surovin vypracujeme těsto, vložíme do stojku a vytlačujeme tyčinky. Tyčinky upečeme v troubě a slepujeme