344 čtenářů
1 h 15 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Zralé švestky rozpůlíme, vypeckujeme a rozmixujeme Nakonec do povidel přidáme rum, vyjmeme koření, rozdělíme
Vlijeme polovinu těsta, přidáme vrstvu povidel a zalijeme Poklademe švestkami.
V míse smícháme nakrájené máslo, mouku, cukr, 1 lžíce sirupu a vejce. Připravíme si hladké těsto. Poté
vykrajujeme z něj kolečka, ty přeložíme do forem na tartaletky
Těsto vtlačíme do kovových formiček na tartaletky. Teplé tartaletky vyklopíme na kovovou mřížku.
Mouku s cukrem si smícháme, přidáme vejce, sůl, měkké máslo a vypracujeme těsto, které dáme na hodinu
Tartaletky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 7 Tartaletky dáme zpět do trouby a pečeme ještě 7 minut
Těsto dáme do formiček na tartaletky a pořádně jej Tartaletky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů 7
Formičky na tartaletky vyložíme těstem a potřeme rozšlehaným