Tatranské hvězdičky Uvařeno 251x


Recept

  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout.
  2. z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme z něj hvězdičky, které klademe na plech s pečícím papírem.
  3. Pečeme při teplotě 180°C asi 10-15 minut do růžova.
  4. Necháme vychladnout a poté spojujeme po dvou hvězdičkách marmeládou.
  5. Vhodná je marmeláda s jemnější chutí. Nakonec hvězdičky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Další recepty na Tatranské hvězdičky

Vyzkoušejte další podobné recepty na Tatranské hvězdičky
Ingredience

Na těsto

  • 150 g mouka (hladká)
  • 150 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • 150 g ořechy (mleté)
  • 2 ks žloutek
  • 2 lžíce smetana (zakysaná)

Na ozdobení

  • cukr (moučka)
  • marmeláda
Čas přípravy
1 hodina 50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat