Tradiční jednoduché vinné cukroví Uvařeno 1 296x

"Těsto musí být hladké a dobře propracované. Nešiďte je protože jinak může v troubě nerovnoměrně "vyskákat" nebo nebude držet pohromadě. Těsta do formiček jdou i hůře vyklopit."


Recept

  1. Změklé máslo smícháme s moukou a žloutkem.Přidáme víno a vypracujeme křehké těsto. Necháme uležet asi 30 minut v lednici.
  2. Těsto poté vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které upečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 200 °C.
  3. Hotové ještě teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru s míchaném se skořicovým.

Další recepty na Tradiční jednoduché vinné cukroví

Vyzkoušejte další podobné recepty na Tradiční jednoduché vinné cukroví
Ingredience
  • 250 g máslo
  • žloutek
  • 250 g mouka (hladká)
  • 5 lžíce vína (bílé)
  • vanilkový cukr (na obalení)
  • skořicový cukr (na obalení)
Čas přípravy
50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty