Sváteční, vánoční, velikonoční, pečené i nepečené cukroví s obrázky

Tradiční jednoduché vinné cukroví

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 250 g máslo
  • žloutek
  • 250 g mouka (hladká)
  • 5 lžíce vína (bílé)
  • vanilkový cukr (na obalení)
  • skořicový cukr (na obalení)

Postup přípravy receptu:

  1. Změklé máslo smícháme s moukou a žloutkem.Přidáme víno a vypracujeme křehké těsto. Necháme uležet asi 30 minut v lednici.
  2. Těsto poté vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které upečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 200 °C.
  3. Hotové ještě teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru s míchaném se skořicovým.