1.5K čtenářů
Klasika z dílny našich babiček je překvapivě podobná hitům raw cukrařiny - oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády a použít pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tento s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem však patří k nejpovedenějším.
1 h
Redakce Recepty.eu
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vanilkového cukru, vajec a vloček, másla vypracujeme křehké těsto.
V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a vlažné mléko. Pak přisypeme
V míse smícháme mouku s mákem, cukrem, citronovou kůrou a tukem. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
Vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v lednici. Potom ho rozválíme na plech vyložený pečícím papírem