Vánoční boží milosti Uvařeno 191x


Recept

  1. Z odvážených surovin vypracujeme rukama nejdřív v míse a po částečném zpracování na válu kompaktní hladké těsto.
  2. Necháme asi půl hodiny odležet (mohla by to být i delší doba) na chladném místě (lednice, spíž).
  3. Těsto tence vyválíme – je třeba podsypávat. Radélkem nařežeme pásy, z nich pak obdélníky.
  4. Ty různým způsobem nařízneme: buď jen vprostřed, nebo dva zářezy dokončíme a volné proužky propleteme – zde je prostor pro kreativitu.
  5. Nařezané kousky vkládám do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách.
  6. Horké vhazuji do misky s moučkovým cukrem, který ochutím nejdřív vanilinovým cukrem a pro druhou várku božích milostí do cukru ještě přidáme mletou skořici.

Další recepty na Vánoční boží milosti

Vyzkoušejte další podobné recepty na Vánoční boží milosti
Ingredience
  • 250 g mouka (hladká)
  • 2 špetka sůl (bez ní by bylo pečivo „jalové“)
  • 50 g máslo (nebo rostlinného tuku)
  • 50 g cukr
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce rum
  • 5 lžic smetana (zakysaná- je to skoro celý kelímek)
  • kůra z poloviny citronu
  • šťáva z poloviny citronu
  • mouka (hladká na podsypání)
  • olej (na smažení)
  • moučkový a vanilkový cukr a mletá skořice
Čas přípravy
1 hodina

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty

Podobné recepty