853 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Smícháme ingredience na těsto a vypracujeme. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme náplní. Poté srolujeme
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Máslo rozpustíme a mléko zlehka nahřejeme. Do mléka přidáme droždí, trochu mouky, špetku soli a cukr
Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr, olej, mléko, rozšlehané žloutky
Med převaříme s vodou a necháme vychladnout. Žitnou a pšeničnou mouku prosijeme, přidáme citronát, medovníkové
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Dejte do hrnce mléko s máslem a na nižší teplotu nechte rozpustit. Poté sundejte z plotny a nechte zchládnout
Prášek prosejeme s cukrem, kakaem a moukou poté přidáme vodu a žloutky. Bílky vyšleháme bokem do pěny