Vánoční slavnostní makronky Uvařeno 253x


Recept

  1. Připravíme si bílou čokoládu na rybízovou náplň. Umístíme ovoce a cukr do malé pánve a přivedeme k varu při neustálém míchání.
  2. Redukujeme asi 5 minut nebo dokud šťáva nezhoustne. Přecedíme pro odstranění semínek. Dáme stranou.
  3. Do malého hrnce přidáme přeceděnou ovocnou omáčku, smetanu na šlehání a čokoládu.
  4. Dáme na nízký plamen, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme trochu červeného potravinářského barviva.
  5. Přeneste na malou misku, a krém necháme zcela zvhladit v lednici.
  6. Předehřejeme si troubu na teplotu 150°C.
  7. Smícháme práškový cukr s mandlovou moukou pomocí kuchyňského robotu, abychom získali jemný prášek.
  8. Prosejeme sítem do velké misky.V malé misce promícháme 55g vaječných bílků s barvivem. Nalijeme bílky přes mandlovou směs.
  9. Umístíme druhých 55 g vaječných bílků se soli do mísící misky. Necháme stranou až do přípravy cukrového sirupu.
  10. V malé pánvi spojíme krystálový cukr s vodou a umístíme na střední plamen.
  11. Pomocí teploměru na cukr měříme teplotu sirupu. Když dosáhne 112 °C, začneme šlehat bílky. K
  12. dyž sirup dosáhne hodnoty 118 °C, přiléváme postupně k bílkům a nepřestáváme šlehat.
  13. Pokračujeme v míchání, dokud se mísa trochu nezchladí a nevytvoří se lesklé tuhé vrcholy.
  14. Přidáme vyšlehané bílky na směs mandlí a pomocí gumové nebo silikonové stěrky jemně zamíchejte dovnitř, dokud se těsto nespojí.
  15. Pomocí cukrářského pytlíku těsto nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem cca 2 cm od sebe.
  16. Několikrát s plechem pořádně bouchneme o stůl, aby se vyrovnaly makronky a odstranily vzduchové bubliny.
  17. Pečeme 20-24 minut. Vychladlé makronky spojíme připraveným krémem.

Další recepty na Vánoční slavnostní makronky

Vyzkoušejte další podobné recepty na Vánoční slavnostní makronky
Ingredience

Na těsto

  • 150 g mandle (mleté)
  • 150 g cukr (práškový)
  • 55 g vejce (asi z 2 malých vajec)
  • potravinářské barvivo (červené)
  • 55 g vejce (asi z 2 malých vajec)
  • špetka sůl
  • 150 g cukr (krystal)
  • 38 ml voda

Na krém

  • 150 g ovoce (čerstvé nebo zmražené)
  • 2 lžíce cukr (30 g)
  • 80 g šlehačka
  • 230 g čokoláda (bílá, malé kousky)
Čas přípravy
3 hodiny

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty