Prémiový obsah
★★★★
6.7K čtenářů
1 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Cukr, vejce a tuk společně utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko. Vše důkladně
Z mouky, kypřícího prášku, cukrů, vajec, rozpuštěného másla, tvarohu, rumu, rozinek, ovoce a ořechů vypracujeme
Štoly pečte v troubě vyhřáté na 165 °C asi 50 minut Pak štóly hustě posypte vrstvou moučkového cukru.
Štolu upečeme uprostřed trouby při 200 stupních 40
Zbytek másla necháme na potření upečené štoly. Štolu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme
Z mouky, kypřícího prášku, cukrů, vajec, rozpuštěného másla, tvarohu, rumu, rozinek, ovoce a ořechů vypracujeme
papírem a hliníkovou fólií, která zabrání, aby se štola Poté vložte připravenou štolu na plech a pečte 40 minut
Pak vytvarujeme štolu a pečeme na 180°C asi 10 minut Štolu potřeme máslem a pocukrujeme.