Prémiový obsah
★★★
3.5K čtenářů
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
minut, příp. déle (podle typu trouby).Zákusek je výborný , celá zrnka máku mají po upečení zvláštní příchuť.
Mouku s cukrem, kakaem a ořechy zaděláme žloutkem a změklým rostlinným tukem a vypracujeme těsto.Pokud
V míse smícháme mouku s cukry a sodou. V hrnci smícháme máslo, heru, kávu a kakaový prášek a přivedeme
Vodu, máslo a sůl zahřejeme v hrnci. Přisypeme mouku a vymícháme těsto. Přidáme vejce a těstem naplníme
Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu natlačíme do formy a necháme důkladně ztuhnout
Z másla, mouky, cukru a žloutků vypracujeme těsto: necháme odpočinout 2 hodiny v lednici. Těsto vyválíme
Připravíme si těsto a poté vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme měsíčky. Dáme na plech vyložený pečícím