1.9K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu do druhého dne. Vyválíme plát a vykrajujeme nejlépe
Žloutky promícháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a moukou. Těsto zabalíme do sáčku a necháme den
Cukroví pečeme při 200 °C asi 5 minut.
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočívat v lednici. Poté těsto lehce projmeme
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
VÁNOČNÍ LINECKÉ CUKROVÍ 2. Křehké těsto Těsto je určené na cukroví, které pečeme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Mouku smícháme s cukrem a vyšlehanými 3 žloutky, přidáme oříšky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a
Ořechy pomeleme najemno. Mouku vysypeme na vál, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, pár kapek vanilkového