Prémiový obsah
★★★
4.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Linecké těsto Jde o druh těsta, které je při přípravě Základní linecké těsto: 300 g mouka (hladká) 100 g
mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky, které namotáme
Těsto dáme do vymazané mísy, povrch poprášíme moukou Z těsta pomocí skleničky vykrájíme větší kolečka a
žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme v hladké těsto Před dalším použitím necháme těsto v chladnu nejméně
Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, přidáme k těstu Těsto můžeme použít různě, například na buchty, pizzu
Poté těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a rozdělíme
Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho do