Prémiový obsah
★★★
11.4K čtenářů
10 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Na polevu utřeme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou Pláty nejprve potřeme džemem a pak polevou.
Mezitím si připravíme žloutkovou polevu tak, že žloutky Vajíčka s vykrojeným středem omočíme ve žloutkové polevě
ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou polevu, kterou rovnoměrně rozprostřeme.
Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem
Povrch řezů pokapeme polevou. Žloutkové řezy s polevou necháme ztuhnout, podle potřeby