Prémiový obsah
★★★
7.9K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Cukr, tuk, med, vejce a lžičku sody si rozpustíme v rendlíku na mírném ohni, poté necháme vychladnout
ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou polevu chvíli ztuhnout a ostrám nožem nakrájíme na řezy
Mléko dáme do kastrolku a zahřejeme poté přidáme žloutkovou Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Listové těsto podsypeme moukou a rozválíme obdélník. Z něj podélně nařežeme čtyři stejné pásy. Přeneseme
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme
Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi
V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,
Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova