Čokoládové minidotíčky


Ingredience
  • 160 g mouka (hladká)
  • 1/2 balíček kypřící prášek
  • 30 g kakao
  • lžička skořice (mletá)
  • vanilkový lusk
  • 130 g cukr (moučka)
  • 250 ml mléko
  • 100 ml olej
  • lžička ocet

Na ozdobu:

  • 100 g džem (malinový)
  • poleva (čokoládová)
  • ozdobné kuličky

Čas přípravy: 45 minut

Postup přípravy receptu:

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem. Poté přidáme skořici a vnitřek vanilkového lusku.
  2. Nakonec přidáme zbytek surovin a vytvoříme hladké těsto.
  3. Tímto těstem plníme předem připravené papírové košíčky.
  4. Pečeme při 170°C asi 20 minut. Vychladlé dortíky rozřízneme a namažeme marmeládou.
  5. Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou a barevnými kuličkami.