Kakaová šlehačková roláda

Ingredience
  • 5 ks vejce
  • 5 lžic cukr (moučkový)
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 5 lžic mléko
  • 2 lžíce voda
  • sůl
  • Náplň
  • 500 ml smetana (ke šlehání)
  • 50 g čokoláda
  • pařížská šlehačka

Postup přípravy receptu:

  1. Bílky si lehce osolíme a vyšleháme tuhý sníh, vyšleháme také žloutky s cukrem do pěny, přidáme mléko, vodu a zbytek sypkých ingrediencí a nakonec lehce vmícháme sníh.
  2. Roládu pečeme na pečícím papíru lehce potřeném olejem asi na 180 C po dobu 15 minut.
  3. Ještě teplou stočíme a necháme vychladnout, poté potřeme šlehačkou smíchanou s nastrouhanou čokoládou.