Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Smícháme si mouku, škrob a trošku soli, v další misce javorový sirup, med a olej. Obě směsi spojíme a
Z mouky, změklého másla a obou cukrů vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny odležet
Na válu smícháme mouku, cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Z vypracovaného těsta tvarujeme
Vršky máčíme v čokoládové polevě a zdobíme půlkou mandličky
medovou zálivkou a posypeme nasekanými opraženými mandličkami
Poté mazanec potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte
Z každé poloviny vytvarujeme mazanec. alobalem, potřeme jej máslem a přeneseme na něj oba mazance
Z mléka, droždí, cukru jsi uděláme kvásek, poté co máme kvásek postupně přidáváme mouky, které máme navážené
Mouku prosejeme se solí do mísy. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme do něj droždí, lžička cukru a zalijeme