Prémiový obsah
★★★
628 čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Sušené švestky naložíme v alkoholu asi na týden. Scedíme a necháme okapat. Pokud mají pecky, tak je odpeckujeme
Pečlivě oloupané a kůžičky zbavené pomeranče vložíme rozpůlené do směsi z hnědého cukru a pomerančového
Do kastrolku nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Odstavíme z ohně. Do horké vody nasypeme cukr a ovocné
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak
Vypracujeme si těsto, nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a okraje
Vyšleháme bílky s trochou soli a trochou cukru na pevný sníh. V další míse ušleháme žloutky s cukrem,
V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu. Dáme ji stranou a na výpeku osmahneme nakrájenou cibulku a
Kompotované třešně slijeme a necháme odkapat, pak je naskládáme do sklenice a zalijeme rumem. Uzavřenou
Ovoce dle chuti najemno nasekáme, zalijeme rumem a necháme do druhého dne namočené v zakryté nádobě marinovat