Opilá vejce

Ingredience

Skořápky:

  • 200 g čokoláda (bílá)
  • 50 g čokoláda (tmavá)

Náplň:

  • 250 ml mléko
  • 60 g škrob (kukuřičný)
  • 80 g cukr (krupicový)
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g Hera (máslová)
  • 80 ml vaječný likér

Postup přípravy receptu:

  1. Do formiček na vajíčka vlijeme rozpuštěnou čokoládu a po vychlazení nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky.
  2. Mléko si svaříme s cukrem a vanilkovým luskem, přidáme škrob a vaříme.
  3. Poté odstavíme a vyšleháme, dokud krém nezchladne, poté přidáme tuk a plníme do čokoládových skořápek, do středu nalijeme likér a máme hotovo.