Prémiový obsah
★★★★★
23.1K čtenářů
2 h
nov.radka79
Neznámý autor
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
mouku a moučkový cukr, přidáme kakao, jedlou sodu, perníkové Vykrajujeme vajíčka a dáváme je na plech vyložený pečícím
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Mouku si prosejeme s kakaem a práškem do perníku. Přidáme cukr, med, 1 celé vejce a 2 žloutky. Těsto
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Ve 100 ml vody rozpustíme cukr a přidáme hřebíček a badyán a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme koření, přidáme
Máslo utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný perník a ostatní suroviny. Těsto necháme odpočinout. Kousky
Mouku prosejeme s cukrem a přidáme žloutek, koření a jedlou sodu. Poté vmícháme med a máslo pokojové
Všechny suché přísady smícháme v misce. Přidáme 2 ks vejce, med a Heru. Ručně vypracujeme měkké a poddajné
Z těstových surovin vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme
Připravíme si kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru. V míse si smícháme perník, kakao, mouku a špetku
Mouku smícháme v míse s kořením, špetkou soli, kakaem, práškem do pečiva, máslem a cukrem. Vejce vyšleháme
Sypké suroviny smícháme v misce, přidáme heru, med a vejce. Hotové těsto vyválíme na plát a vytvarujeme