Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
55 m
janapozarova
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
V míse smícháme vejce, cukr, mléko a přidáme pomalu mouku s práškem do perníku, nakonec přidám ovoce.
Přibližná doba pečení je asi 1 hodina 25 minut.Hotový chlebíček Umícháme polevu, chlebíček potřeme a posypeme madlemi
Mouku si prosejeme s kakaem a práškem do perníku. Přidáme cukr, med, 1 celé vejce a 2 žloutky. Těsto
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Mouku smícháme v míse s kořením, špetkou soli, kakaem, práškem do pečiva, máslem a cukrem. Vejce vyšleháme
Ve 100 ml vody rozpustíme cukr a přidáme hřebíček a badyán a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme koření, přidáme
Máslo utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný perník a ostatní suroviny. Těsto necháme odpočinout. Kousky
Všechny přísady dobře prohněteme, vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo
Mouku prosejeme s cukrem, kakaem a kypřícím práškem. Přidáme vejce, med, rum, mléko a vypracujeme těsto
Sypké suroviny smícháme v misce, přidáme heru, med a vejce. Hotové těsto vyválíme na plát a vytvarujeme