Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
55 m
janapozarova
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
V míse smícháme vejce, cukr, mléko a přidáme pomalu mouku s práškem do perníku, nakonec přidám ovoce.
Přibližná doba pečení je asi 1 hodina 25 minut.Hotový chlebíček Umícháme polevu, chlebíček potřeme a posypeme madlemi
Ve 100 ml vody rozpustíme cukr a přidáme hřebíček a badyán a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme koření, přidáme
Máslo utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný perník a ostatní suroviny. Těsto necháme odpočinout. Kousky
Rozpustíme med s Herou. Do mísy dáme všechny ingredience a přidáme rozpuštěný med s Herou. Zpracujeme
Brusinky si naložíme do rumu asi na hodinu a poté nasekáme nadrobno. Zbytek ingrediencí smícháme a vytvoříme
Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které si necháme chvíli odpočinout. Pomocí vykrajovátka na vypouklá
Smíchejte vajíčka s cukrem a medem. Zamíchejte a přidejte zbytek ingredincí. Těsto nalijte na plech vyložený
Z těstových surovin vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme
Suroviny smícháme a vytvoříme střední kulaté knedlíčky. Povaříme 5 minut ve vroucí vodě a pak hned obalíme
Mouku prosejeme s cukrem a přidáme žloutek, koření a jedlou sodu. Poté vmícháme med a máslo pokojové
Všechny suché přísady smícháme v misce. Přidáme 2 ks vejce, med a Heru. Ručně vypracujeme měkké a poddajné