204 čtenářů
45 m
babiccinyrecepty
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Nejdříve jen nenápadně, po špičkách, ale od poloviny listopadu už na nás doslova útočí ze všech stran
Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny
- spíše hlídáme, aby nezačaly moc tmavnout okraje perníků
Všechny suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme na 180°C cca
Droždí rozdrobíme v hrnku mléka, přidáme lžíci mouky a cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek a
Zda je perník upečený vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme perník zcela vychladnout.