Srnčí hřbet


Ingredience
  • 14 dkg máslo
  • 14 dkg cukr
  • 6 žloutků
  • vanilkový cukr
  • špetka skořice
  • 14 dkg mandle(nebo oříšky)
  • 10 dkg čokoláda (změklá)
  • 1 lžička kakao
  • 2 lžíce rum
  • 6 dkg strouhanka
  • sníh z 6 bílků

Čas přípravy:1 hod

Postup přípravy receptu:

  1. Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr, skořici, změklou čokoládu, kakao a s tuhým sněhem pomleté neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.
  2. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme zvolna asi 45 minut .
  3. Upečeme vyklopíme, žlábek vyplníme rybízovou marmeládou, polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme ořechy.