Prémiový obsah
★★★★★
7.3K čtenářů
2 h 30 m
miselprokopova
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Rozinky, meruňky a brusinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku okapat. Potom vše dáme do misky
Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru
Do porcelánové mísy dáme olej, přidáme tymián, oregáno, pepř, sůl, jalovec, bobkovým list a vše promícháme
Mazance nechte ještě půl hodiny kynout. Mazance pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 170
Maso nakrájíme na kusy, nasolíme a dáme do lednice odpočinout. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli,
Z každé poloviny vytvarujeme mazanec. alobalem, potřeme jej máslem a přeneseme na něj oba mazance
Mazanec pomažte žloutkem, posypte plátky mandlí a dejte
Mouku prosejeme se solí do mísy. Uprostřed uděláme důlek a nasypeme do něj droždí, lžička cukru a zalijeme