Velikonoční citronový cheesecake Uvařeno 2 078x


Recept

  1. Těsto: Sušenky nasypeme do sáčku který zavážeme a sušenky rozdrtíme třeba válečkem. Poté smícháme v míse s rozpuštěným máslem.
  2. Vezměte dortovou formu a vymažte máslem. Poté do formy dáme sušenkovou hmotu a upěchujeme ji rukou nebo skleničkou s rovným dnem. Pak dáme do lednice.
  3. Krém: Rozmícháme si smetanový sýr nejlépe ručně. Poté přidáme tvaroh a postup opakujeme. Když máme smícháno přidáváme postupně cukr a po jednom vajíčka, citronovou štávu a vanilkový extrakt.
  4. Předehřejeme si troubu na 160°C a mezi tím si směs nalijeme do formy se sušenkami a poté pečeme. Dopečeno máme když poklepeme lžící na kraj formy a těsto se chvěje jako žele.
  5. Troubu vypneme ale formu necháme cca. hodinu v troubě s pootevřenými dvířky. Poté dort nejlépe přes noc necháme vychladnout v lednici.
  6. Podáváme vychlazené nejlépe pokapané javorovým sirupem a s lesním ovocem.

Další recepty na Velikonoční citronový cheesecake

TIP

Věra

Vyzkoušejte další podobné recepty na Velikonoční citronový cheesecake
Ingredience
  • 150-200g sušenky (nejlépe bebe sušenky)
  • 100g máslo
  • 300g smetanový sýr (lučina, phyladelphia)
  • 500g polotučný tvaroh (ve vaničce)
  • 200g cukr (moučkový)
  • 4 vejce
  • lžička šťáva (citronová)
  • lžička extrakt (vanilkový)
Čas přípravy
1 hodina

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty