Velikonoční domácí piškoty Uvařeno 1 543x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Žloutky ušleháme se 60 g cukru, přidáme mouku a trochu nastrouhané citronové kůry. ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu zbytek cukru. opatrně přidáme ke žloutkům a dobře promícháme.
  2. Kornoutem vytlačujeme na obal podlouhlé jazýčky asi 10 cm dlouhé.
  3. Posypeme je silnou vrstvou práškového cukru. Než je dáme i s alobalem na plech, setřepeme přebytek cukru.
  4. Dáme péci do středně vyhřáté trouby a dvířka necháme nepatrně pootevřené.
  5. Pečeme 12-15 minut, ale troubu po dopečení otevřeme až za 10 minut, aby piškoty neklesly.
  6. Teprve pak vyjmeme z trouby a po vychladnutí podáváme.

Piškoty můžeme využít například k přípravě dezertu Tiramisu.

Štítek
Ingredience
  • 125 g cukr
  • 125 g mouka (hladká)
  • 5 vajec
  • citrón
  • 125 g cukr (práškový)
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty