896 čtenářů
1 h
nikolka
(vykrajovátko ⌀ 5 cm - cca 35 perníčků)
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Utřeme si máslo s medem, cukrem, vejci a žloutkem, přidáváme mouku se sodou a perníkovým kořením. Vypracujeme
Velikonoční perníčky pro náročné koledníky Tradice Medové velikonoční perníčky JAK JE SKLADOVAT Upečené
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
Těsto vyválíme na 3-4 mm silnou placku, vykrajujeme velikonoční
Mouku s cukrem a sodou prosejeme do mísy. Poté přidáme med a vejce. Promícháme a přidáme sádlo a koření
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, cukrem, vejci, medem, přidáme koření, kakao a uděláme těsto
pomoučeném vále vyválíme odpočaté těsto, vykrájíme velikonoční
Na každé dáme trochu povidel, přikryjeme je druhým Perníčky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme