822 čtenářů
1 h
nikolka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Hodnotné produkty patří k naprostým základům každého receptu Nedržte se však jen tradičních druhů a vsaďte na neobvyklé
Olejová, kokosová, máslová nebo s tvarohem, každý peče jinak a každý přidává jinou oblíbenou surovinu
Tentokrát vám představíme recepty, které vás mohou
Velikonoční perníčky podle tradičního receptu Ve středověku NEJLEPŠÍ RECEPT Receptů na perníčky je mnoho, stačí
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, cukrem, vejci, medem, přidáme koření, kakao a uděláme těsto
Těsto vyválíme na 3-4 mm silnou placku, vykrajujeme velikonoční
Mouku s cukrem a sodou prosejeme do mísy. Poté přidáme med a vejce. Promícháme a přidáme sádlo a koření
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
elegantní dorty, pečené mladé maso či čokoládového velikonočního VELIKONOČNÍ KOLÁČE PRO KOLEDNÍKY