Základní těsto na kynuté velikonoční věnce


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Do hrnku s vlažným mlékem dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme s mlékem smíchaným s olejem a lžičkou soli hladké těsto, které přikryjeme a necháme hodinu až dvě kynout.
  3. Do těsta můžeme přidat ořechy, slaninu, cibuli, semínka, prostě kdo co má rád.
  4. Poté rozdělíme na tři části, vyválíme na válečky a spleteme. Na konci spojíme a věnec potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Štítek
Ingredience
  • 400 g mouka (hladká)
  • 20 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 3 lžíce olej
  • lžička sůl
  • kostka cukr
Čas přípravy
1 hodina


Dnešní top recepty